Trei parcuri nationale deosebite din Romania

Romania este o tara foarte frumoasa si bogata din multe de vedere, indiferent ce ar spune unii oameni. Paduri intinse, cascade nervoasa, munti bogati cu varfuri inalte, delta interesanta si un litoral primitor: acestea sunt doar cateva dintre frumusetile naturale pe care Romania le pune la dispozitia oamenilor.

 

Asadar, descopera-ti propria tara inainte sa te grabesti sa pleci in strainatate, doar pentru ca ai impresia ca acolo e mai frumos decat la noi. In Romania exista cateva parcuri naturale foarte frumoase, care asteapta sa le descoperi. Astfel, te poti relaxa in natura, departe de aglomeratia orasului si nimic nu se compara cu linistea dintr-o padure. Iata cateva dintre cele mai frumoase parcuri naturale de la noi din tara!

 
Parcul National Cheile Nerei
Parcul National Cheile Nerei este o destinatie pe care ti-o recomandam cu multa caldura pentru o vacanta de neuitat. Acesta se intinde pe nu mai putin de treizeci si sase de mii de hectare si gazduieste sase rezervatii naturale. Relieful variaza de la 1000 pana la doua mii de metri altitudine, deci flora si fauna difera, in functie de altitudinea la care ajungi. Printre animalele pe care le poti admira aici se numara cerbul carpatin, ursul, sprintenele caprioare, mistretul, vidra si bursucul.

parc national

 

De asemenea, poti sa vezi jderul de stanca si pe cel de copac.
Cand ajungi in Parcul National Cheile Nerei, trebuie sa vezi si lacurile carstice: Ochiul Bei, cascadele Busnita, Bigara si Susara, lacul Dracului. De asemenea, daca te incumeti, intra in pesterile Plopa, Ponor si Dubova sau in Pestera Boilor.

 

 

Parcul National Muntii Rodnei
Un parc national din Romania mai mare decat Cheile Nerei este Parcul National Muntii Rodnei. Acesta se intinde pe 46.000 de gectare. Aici veti fi la o altitudine si mai mare: peste doua mii de metri. Puteti sa va bucurati de privesti asupra lacurilor glaciare. Fauna este foarte bogata si este specifica zonei alpine si subalpine. Ce animale puteti vedea aici? Ursul brun, cerbi, rasi, capre negre, care sunt foarte rare, dar si cocosi de munte.

parc national 2
La peste doua mii de metri altitudine puteti sa ajungeti la poiana de narcise. Aceasta este unica nu doar in Romania, ci in lume. De asemenea, puteti sa ajungeti la Valea Aniesului, Lacul Lala, Lacul Iezer sau Lacul Buhaiescu.

 
Parcul National Cheile Bicazului
In Moldova veti gasi semetul Parc National Cheile Bicazului, care se intinde pe aproximativ sase mii cinci sute de hectare. Aici exista mai mult de o mie de plante superioare. Padurile de molid acopera mandra muntii si traseele montane sunt numeroase si interesante. Trebuie doar sa urmati semnele de pe arbori si astfel nu va veti pierde. Ce animale puteti vedea in Parcul National Cheile Bicazului? Ei bine, puteti sa va intalniti aici cu capre negre, ursi, lupi sau cerbi.

parc natural 3

 

Iata asadar trei dintre perlele Romaniei care trebuie explorate. Muntii nostril reprezinta o atractie chiar si pentru turisti, avand in vedere faptul ca in Europa exista tari care nu au asemenea forme de relief, cum ar fi Cehia. Ar fi pacat ca noi, care suntem aici, sa nu ne descoperim frumusetile pe care altii le admira cu atata jind.

Leave a Reply