Atractii turistice Praga – cele mai interesante locuri de vizitat din Praga”

Praga este capitala Cehiei si o destinatie foarte cautata de turisti din intreaga lume. Merita sa ajugneti aici, pentru ca este un oras cu totul deosebit: arhitectura, istoria berii si gustul cu totul aparte al acestei bauturi, castelele si parcurile, dar si cele peste o suta de poduri care trec peste Vltava, apa care imparte orasul in doua sunt doar cateva dintre elementele principale pe care trebuie sa le stii despre Praga, inainte de orice.

Insa…hai sa descoperim impreuna mai multe lucruri despre aceasta superba capitala central-europeana.

 
Informatii practice
Praga se intide pe aproximativ cinci sute de kilometri patrati, aici locuind circa 1,3 miloane de oameni. In ceea ce priveste locala, ea este cu o o ora in urma orei din Romania. Limba vorbita aici este ceha si trebuie sa aveti in vedere faptul ca exista multi localnici care nu vorbesc engleza. In ceea ce prievese modalitatea de plata, veti achita cu coroane cehesti (27 de coroane sunt echivalentul a un euro). Clima este asemanatoare cu cea din Romania, asa ca va puteti ghida dupa temperaturile normale pentru fiecare sezon din Romania.

Daca va intereseaza viata de noapte, trebuie sa stiti ca este foarte animata, in special in cluburile din Centrul Vechi, dar si din apropiere. Berea este principala bautura care se consuma aici, tara fiind cunoscuta pentru gustoasele tipuri de bere produse in Cehia.

 
Charles Bridge
Fara doar si poate, Podul Charles este una dintre emblele capitalei Republicii Cehe. Acesta a fost construit din piatra in secolul al paisprezecea si leaga cele doua parti ale orasului: Centrul Vechi de Castelul Praga. Cand va veti plimba pe pod, veti observa sfinti in stanga si in dreapta. Fiecare are o pozitie diferita.

xh

 

Daca vreti sa aveti timp sa admirati statuile, va recomandam sa veniti aici seara tarziu, cand trece valul de turisti. Ziua, podul este foarte animat de zumzetul tuturor celor din jur, de cehi care fac portrete trecatorilor, dar si de muzicienii care stiu ca acolo vor castiga cel mai bine.

 
O plimbare cu funicularul
Daca ati ajung in Praga si la un moment dat vreti sa vedeti orasul de sus, dar si sa scapati de ceilalti turisti, faceti o plimbare cu funicularul pana pe dealul Petrin. Pretul unei calatorii este acelasi cu pretul unui bilet normal de tramvai: 25 de coroane, adica aproximativ un euro. De sus insa, orasul are un alt farmec, mai ales daca urcati noaptea, cand Praga este luminata de mii si mii de luminite. In plus, in varful dealului veti gasi si o replica mai micuta a Turnului Eiffel.

fdfada

 

Centrul Vechi
Centrul Vechi din Praga seamana foarte mult cu cel din Bucuresti, insa centrul cehesc este mult mai animat. Aici veti gasi, pe langa cladiri cu arhitecturi deosebite si clovni, muzicanti, ghizi turistici, care sunt dispusi sa va plimbe cu o caleasca sau pe jos, dar si multi vanzatori care vor incerca sa va convinga ca produsele lor sunt cele mai bune.

dsdsa

 

Aproape de Centrul Vechi veti gasi si un magazin numit Chocolate Factory, care poate fi, cu usurinta visul oricarei persoane care adora ciocolata. Nu uitati, insa: in Centrul Vechi veti gasi si faimosul Ceas astronomic, pe care mult oameni isi doresc sa il vada.

 

Turnuri
In Praga exista foarte multe turnuri si ar fi pacat sa ajungeti aici, fara a urca intr-unul. Privelistea este aproximativ aceeasi din fiecare turn. Cel mai cunoscut este turnul de langa ceasul astronomic, insa aici va trebui sa asteptati foarte mult la coada. Incercati turnurile din apropiere, care sunt mai libere si care va vor permite sa admirati Praga in tihna.

xscas

Leave a Reply