Patru locuri deosebite pentru turisti in Romania

Romania este o tara foarte frumoasa, indiferent cat ar fi de blamata, chiar de proprii ei locuitori. Mare, munte, delta: sunt cele trei piese principale ale turismului de la noi din tara, spre deosebire de alte tari europene care nu au niciunul din aceste lucruri.

 

Inainte sa ne aruncam sa vizitam alte tari din Europa, poate ar fi bine sa o descoperim pe a noastra, intrucat are foarte multe lucruri frumoase de oferit, atat in ceea ce priveste arhitectura, istoria, oamenii, traditiile si bucataria delicioasa. Diferitele zone din Romania iti ofera diversitatea, posibilitatea de a te bucura de ce iti place tie mai mult, indiferent daca vrei sa faci excursii pe munte sau ca vrei sa te bronzezi vara la mare.

 

Am pregatit pentru tine o lista cu cinci locuri deosebite din Romania pe care niciun turist nu trebuie sa le rateze!
Sibiu
In Romania exista mai multe orase deosebite, insa Sibiul este de departe undeva in top. In plus, acest oras s-a clasat pe locul al optulea in topul cu cele mai frumose locatii din Europa. Inclusiv strainii sunt uimiti cand ajung aici si isi doresc sa revina iar si iar. Asadar, tu de ce nu ai merge? Relativ micut, Sibiul te intampina in inima Transilvaniei cu multa caldura si cu atractii inedite. Strazile pavate si inguste de cele mai multe ori, arhitectura cladirilor si pasajele care rasar la fiecare pas, de parca ar fi culoare secrete dintr-un castel sunt cateva dintre elementele care dau culoare acestui oras.

locuri deosebite romania
Marea Neagra si litoralul romanesc
Daca sunteti amatori de vara, soare si mare, atunci puteti merge pe litoralul romanesc. Mitul ca la noi la mare este mereu murdar si foarte scump…e intr-adevar un mit. Daca stii sa alegi locurile si stii sa iti dramuiesti banii, poti avea un concediu de neuitat. Numai vreme buna sa fie! Daca vreti o plaja mai linistita, puteti merge pe plaja din 2 Mai sau pe plaja de la Sulina ori Gura Portitei. Acestea sunt ceva mai indepartate fata de Constanta, dar totusi accesibile. De regula, acestea sunt locurile pe care le aleg persoanele care isi doresc putina liniste si un concediu relaxant.

 

La pol opus, daca vreti sa va distrati, puteti merge in Mamaia, inima petrecerilor de pe litoral sau in Costinesti, o statiune cunoscuta pentru faptul ca de regula aici vin tineri. Un alt loc destul de colora de pe litoralul romanesc este Vama Veche. Aici puteti sa uitati de inhibitii, pentru ca nimic nu pare prea iesit din comun si toata lumea e prietena cu toata lumea.

 
Biserica de sub lac
O atractie mai putin cunoscuta, dar extrem de frumoasa din Romania este Biserica de sub lac. Aceasta se afla in judetul Cluj, in Belis. Ea poate fi vazuta doar in timpul verii, cand nivelul apelor este foarte scazut. Altfel, biserica este acoperita de apa. Se pare ca acest locas sfant a fost a fost construit in secolul al XIV-lea si reprezinta foarte interesant de privit si de descoperit.

locuri deosebite romania2
Pestera ursilor
Daca va plac locurile misterioase, puteti sa va indreptati catre Pestera ursilor. Este una dintre principalele atractii din Muntii Apuseni, in judetul Bihor, comuna Pietroasa.

Leave a Reply