Festivaluri interesante in Europa

Atunci cand vrei calatoresti, iti recomandam sa iei in calcul si evenimentele care au loc in destinatia respectiva. De aceea, iti sugeram cateva festivaluri interesante in Europa, pe care le poti trai foarte frumos si prin care vei cunoaste traditiile locale si modul in care se distreaza oamenii acolo. In strainatate exista foarte multe festivaluri cu tematici interesante, pe care le poti incerca. Asadar, hai sa descoperim impreuna unde ai putea ajunge anul acesta.

 
La Tomatina – Bunol, SPANIA
Daca iti place distractia in aer liber, atunci ai putea merge in Spania, in orasul Bunol. Anual, aici are loc un festival care se numeste La Tomatina. Probabil ti-ai dat seama ca este vorba despre rosii. Insa…cum se folosesc acestea? Ei bine, La Tomatina este despre o bataie cu rosii de-a dreptul! Mii de oameni se intalnesc intr-un loc special amenajat si se bat cu rosii. Distractia este la ea acasa. Astfel poti sa cunosti oameni noi, dar totodata te poti destresa. Cu siguranta ti-ai dorit macar o data pana acum sa arunci cu rosii in cineva. Acum ai ocazia.

Tomatina Festival, Bunol, Spain - 03 Jun 2013...Mandatory Credit: Photo by JHON PAZ / Rex Features (2428793b)  Revellers take part in the annual tomato fight  Tomatina Festival, Bunol, Spain - 03 Jun 2013
Oktoberfest, Munchen, GERMANIA
Bere! Iti place berea? Atunci destinatia ta ideala este Munchen, acolo unde in fiecare an are loc Oktoberfest, un festival al berii, la care poti degusta din mii de tipuri de bere, la preturi diferite. Atmosfera este completata de numeroase trupe muzicale care va anima si poti sa cunosti oameni din intreaga lume aici. Oamenii sunt foarte prietenosi. Te poti caza la un hostel, pentru a nu plati foarte mult. Insa, pentru a participa la Oktoberfest, trebuie sa iti cumperi bilete dinainte si sa planuiesti totul in avans.


San Fermin – Pamplona, SPANIA
Cunoscut drept Fuga taurilor, festivalul San Fermin este unul specific zonei si Spaniei in general. Puteti sa va bucurati de spectacolul taurilor. De regula, acest oras este unul foarte linistit, insa cand are loc San Fermin, totul se transforma si atmosfera este una foarte incintanta si atrenanta. In plus, puteti sa va bucurati de bauturile specifice zonei, care sunt delicioase.
Cand are loc acest festival? Intre 6 si 14 iulie.

 
Pastele in Paris – FRANTA
Puteti sa petreceti Pastele in Paris, daca vreti sa aveti parte de o experienta interesanta. Nu este un festival in sine, insa aici au loc numeroase petreceri in aceasta perioada. In plus, va puteti bucura de bucatele traditionale de Paste din Franta.

 
Festivalul Mandrea Music – Trentino, ITALIA
Daca va plac festivalurile de muzica in aer liber, atunci puteti merge la Festivalul Mandrea din Italia, Trentino. Se afla intr-o rurala si puteti sa stati la cort, sa va bucurati de focuri de tabara. Ce tip de muzica puteti asculta aici? Un mix de reggae si folk, cu influente hippie. In plus, peisajul este unul incredibil, pentru ca locatia este inconjurata de munti.

 

Cand are loc festivalul? In perioada 30 iulie – 2 august. Pentru a participa la acest eveniment, trebuie sa platiti un bilet de 52 de lire sterline, deci grabiti-va sa va procurati un bilet!
Exista festivaluri pe gustul tuturor in Europa, asa ca te poti orienta catre ce iti doresti!

Leave a Reply