Cum sa calatoresti cu bani putini?

Uneori, se intampla sa nu ai un buget foarte mare pentru vacanta pe care ti-o doresti. Insa asta nu te impiedica sa pleci la drum cu un bagaj de vise si cu entuziasmul de mana. Lumea te asteapta sa o descoperi: e acolo si nimic nu te opreste sa ajungi la ea. Nici macar portofelul mai subtire decat ti-ai dori. Daca ai nevoie, noi iti oferim cateva sfaturi referitoare la cum sa calatoresti cu bani putin.

 
Mergi undeva aproape
Chiar daca poate ti-ai dori sa ajungi in Tahiti, daca banii nu iti permit, fa o excursie undeva in imprejurimi, nu foarte departe de casa ta. Important este sa fie un loc in care nu ai mai fost niciodata, dar in care ti-ai dorit totusi pana acum sa ajungi. Orice destinatie are farmecul ei, daca stii sa il gasesti.

excursie
Incearca couch-surfing
Stim cu totii ca romanii sunt putini sceptici in privinta anumitor chestiuni, insa ai auzit de couch-surfing? Este un concept relativ nou, care a prins foarte bine in primul rand in afara Romaniei. Practic, exista un site destinat couch-surfing-ului, care iti permite sa gasesti oameni dispusi sa iti deschida usa casei, fara a iti cere ceva la schimb.

 
Nu trebuie sa platesti, ceea ce te va scuti de o cheltuiala in plus. Cei care fac parte din acest trend isi doresc in primul rand sa cunoasca oameni noi, preferabil straini, pentru a impartasi din traditii si din experiente. Socializarea conteaza foarte mult. In plus, gazda ta iti poate arata orasul, daca are timp si sa vezi un oras strain ghidat de un localnic este intocmai solutia ideala pentru a cunoaste viata din partea locului. Altfel ai vedea doar obiectivele turistice foarte cunoscute.

couch surfing
Hostel in loc de hotel
Daca nu ai incredere in couch-surfing, atunci e indicat sa alegi un hostel, in locul unui hotel. E-adevarat, vei imparti camera cu alti 5, 7 sau chiar 16 oameni, dar asta face parte din farmecul calatoriei. In plus, nu pleci intr-o excursie ca sa dormi, ci ca sa te bucuri de freamatul destinatiei si de farmecul acesteia.

 
BlaBla Car
Asa cum pentru cazare poti apela la couch-surfing, pentru a te deplasa mai ieftin si mai rapid poti sa cauti BlaBla Car. Este un site pe care oamenii care au diferite calatorii posteaza anunturi de tipul: Mai am un loc liber. Plec spre Germania. De asemenea, in dreptul anuntului poti sa vezi si pretul care se percepe, dar si profilul soferului, ca sa vezi cu cine te-ai incumeta sa pleci la drum.

blabla
Uita de restaurante!
Daca vrei sa economisesti niste bani, atunci cumpara-ti de mancare dintr-un supermarket, in loc sa platesti exagerat de mult pe mancare la un restaurant. E-adevarat, cand calatoresti, vrei sa incerci si bunatatile din partea locului. Stabileste-ti un buget pentru asta, chiar de la inceput si apoi tine-te de el.

 
Calatoreste in extra-sezon
Daca vei porni la drum cand o fac si toti ceilalti turisti, atunci nu te astepta la preturi mici. Dimpotriva, s-ar putea sa constati ca totul este de doua ori mai scump decat in mod obisnuit, incepand de la mancare, cazare si pana la suveniruri. Iti recomandam sa pleci la drum in extra-sezon, atunci cand preturile sunt mai mici in mod semnificativ.

Leave a Reply