Cum sa ai o vacanta de patru zile cu 100 de euro in Romania

Daca vrei sa pleci intr-o vacanta, dar ai un buget foarte limitat, atunci poti sa o faci, dar ai nevoie de cateva ponturi. Pentru a te simti bine si pentru a scapa de aglomeratia marilor orase, nu trebuie neaparat sa cheltui tot salariul pe o luna. Exista variante ieftine si interesante prin care poti sa ai o vacanta frumoasa. Nici scurta, nici lunga, ci suficienta pentru a iti reincarca bateriile si pentru a incepe o saptamana noua, cu forte proaspete. Asadar, cum sa faci sa te incadrezi intr-o suta de euro, pentru un sejur de patru zile?

 
Inlocuieste mijloacele de transport in comun
In Romania, termenul de BlaBla Car nu este foarte cunoscut insa, dar e vorba de o metoda de a calatori ieftin si avantajos de care te poti bucura. Astfel, inlocuiesti autocarele scumpe, in care trebuie sa calatoresti cu alti cincizeci de oameni. De asemenea, BlaBla Car este o alternativa si pentru trenurile care opresc in absolut toate statiile, intarziindu-ti sosirea la destinatie. In plus, pentru un bilet de tren vei plati foarte mult, mai ales daca nu ai reducere de student.

vacanta
Asadar: ce este BlaBla Car? Un site pe care poti gasi oameni care pleaca in diferite locuri cu masina personala. Acesti oameni sunt dispusi sa te ia cu ei, contra unor sume modice. Poate chiar la jumatate de pret sau mai putin fata de cat ai plati pentru un bilet de tren sau autocar. Acesti oameni isi doresc sa aiba companie pe drum, sa isi faca prieteni si totodata sa mai scoata un banut de benzina. Sistemul este unul interesant, pentru ca poti cauta pe site-ul BlaBla Car persoanele care pleaca in aceeasi directie pe care ti-o doresti tu. Poti sa le vezi profilul fiecaruia si in functie de cine iti place, poti folosi formularul de contact. Si gata! Transportul este deja asigurat!

 
Cazare? Uita de hoteluri si pensiuni!
Daca vrei sa mergi undeva la munte, atunci poti pleca de acasa si cauti cazare cand ajungi acolo, la oameni din partea locului. In general, oamenii de la munte sunt foarte primitori si iti vor cere mai putin decat ai plati la un hotel. Daca ai noroc, poti da de o gazda care doar se bucura de faptul ca cineva ii trece pragul, asa ca te va omeni si nu iti va cere deloc bani.

vacanta2
Restaurante? De ce, daca exista supermarketuri?
Fireste, daca vei manca patru zile numai in restaurante, banii tai se vor duce foarte repede. In schimb, poti opta pentru mancare ieftina, din supermarket. Nu vei avea probleme daca in patru zile nu vei manca cine stie ce mancaruri gatite. Astfel vei economisi din nou bani si te vei asigura ca te vei incadra in bugetul pe care il ai.

vacanta3
Multi oameni se sperie cand aud de vacante si au impresia ca totul trebuie sa coste foarte multe. Adevarul este ca trebuie doar sa iti manageriezi foarte bine finantele, sa tai de pe lista anumite locuri si sa te bucuri de simplitatea destinatiei tale. Sa nu mai spunem de faptul ca poti avea parte de o vacanta de patru zile chiar si in strainatate cu doar 100 de euro. Dar despre asta, in articolul urmator.

Leave a Reply